Kutatók Éjszakája: több ezer érdeklődőt vonzott a „tudományfesztivál”

Kutatók Éjszakája: több ezer érdeklődőt vonzott a „tudományfesztivál”
2023.10.02.

Idén a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel közösen rendezte meg a Kutatók Éjszakáját, melynek gazdag programjai között kiemelt figyelmet kap a klímaváltozás hatásainak bemutatása, az ökotudatos életmód szemléltetése.

 Interaktív elemekkel színesített pályaválasztási játékokkal szólította meg ügyvezetőnk, Gynege István autófényező mester a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket. 

 

Száznál is több programmal, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem minden épületében, sőt – a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen – az Eszterházy téren is várta intézményünk az érdeklődőket az idei Kutatók Éjszakáján.

A tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése céljából Európa-szerte ingyenes programokkal várták az érdeklődőket szeptember utolsó péntekén. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a kezdetektől részt vesz a kezdeményezésben, nem véletlen hogy idén is több ezer érdeklődő látogatott el intézményünkbe a Kutatók Éjszakáján.

Kutatók Éjszakája 2023

 

A Kutatók Éjszakája egyik fókuszában ezúttal a klímaváltozás hatásainak bemutatása, valamint az ökotudatos életmód szemléltetése állt, az eseményt pedig megtisztelte jelenlétével, sőt, aktív részvételével Deli Daniella klímapolitikáért felelős helyettes, aki kifejtette: fontos megismerni, hogy döntéseinknek milyen következményei vannak a bolygónkra nézve.

File Sándor, a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára arról szólt, a térség legnagyobb vállalatai jöttek el a rendezvényre, hogy bemutassák, a természettudományok miként hasznosulnak a gyakorlatban, ipari környezetben. 

img_8855 img_8853img_8857

Vissza